top of page

Natuurlijk en
duurzaam

PRIMA BEWEGEN

Massief hout was ook voor deze keuken een bewuste keuze. De keukenkasten en -lades zijn bijzonder stevig door het massieve eikenhout en Canadees maplewood. Speciale wens was een gezellige koffiehoek aan de zijkant van het Falcon fornuis. In de koffiehoek vervaardigde Zwiers een nis zodat apparaten aan het zicht onttrokken werden. “We kunnen ons prima bewegen, doordat alles in kasten is ingebouwd, ook de koel-vriescombinatie. Bovendien heeft hij van oud eiken een klaptafel gemaakt, iets hoger dan een normale tafel. Als je hem dichtklapt vormt hij één lijn met de keukenkasten.”


DRIEMAAL AUTHENTIEK

De stoere, landelijke keuken heeft een lichtbeige kleur met een voorzichtige tint groen erin. “Daarin heeft Zwiers ons erg goed geadviseerd. De taupe kleur op de muren matcht prachtig in het geheel. Door het daglicht oogt het steeds weer anders.” Ook de vloeren en het aanrechtblad van terrazzo passen mooi in deze keuken. Beide zijn gemaakt in een authentieke kleurstelling uit het begin van de twintigste eeuw. De authentieke pompkast die Zwiers vervaardigde maakt verder duidelijk waarom dit een landelijke keuken is.


VOORUITGANG

Een lastige kwestie was een berging die niet functioneel werd gebruikt. “Wij wilden graag de berging bij de keuken betrekken. Zwiers maakte meteen bij het eerste gesprek een schets die ons beiden aansprak. Hij maakte een entree met een ruime kast en een handgemaakte kapstok die helemaal in eenheid is met de rest van het huis. Als je nu binnenkomt, heb je meteen zicht op de fraaie schouw. Bovendien hebben we nu aan alle kanten licht in de keuken. Een hele vooruitgang!”

Galerij

bottom of page