top of page

LANDELIJKE KEUKENS 

 
Alles over

De keuken is de plek van ontmoeting. Waar lief en leed wordt gedeeld. Dan wilt u een keuken waar met zorg aan is gewerkt. Het liefst van een bedrijf dat de sfeer en de architectuur van uw woning respecteert. Dat bedrijf is Zwiers Meubelmakerij uit Den Ham Overijssel, waar u verzekerd bent van maatwerk nostalgische en landelijke keukens tot in detail, optimaal ruimtegebruik en ideale werkhoogtes.

De landelijke keuken is een geliefde keukenstijl. In het hectische leven van nu, zoeken we vaak naar een rustpunt in de woning. En de keuken vormt dit rustpunt. De landelijke stijl neemt ons mee naar de tijd van vroeger. Waar we aan de grote houten keukentafel zaten te kleuren of thee dronken met een koekje erbij, terwijl oma of moeder aan het grote fornuis stond te koken. De pure gezelligheid van toen, dat is een van de redenen waarom de landelijke stijl voor de keuken zo geliefd is.

 

Het landelijke gevoel van

een nostalgische keuken

Naast een nostalgisch gevoel geeft de landelijke keuken ook het gevoel van het buitenleven. De grote boerderijen en landhuizen op het platteland hebben vaak de ruimte voor een grote woonkeuken van hout. De werktafel in het midden biedt genoeg ruimte om eigen kruiden te kweken of voor een grote fruitschaal. De kleuren van deze keuken doen ook vaak denken aan het buitenleven. Zo wordt er vaak gebruik gemaakt van fris groen en zonnig geel op de muren. Maar als de keuken een meer nostalgische look heeft, dan is het ook mogelijk om ‘oude’ kleuren te gebruiken zoals zacht oker, puur rood of koel grijs uit de kleurencollectie van het Rijksmuseum.

Robuust & warm hout

 

De landelijke stijl is robuust: er mag best een oneffenheid in het hout zitten van de kastdeurtjes of de rand van het werkblad. Zo kun je zien dat de keuken gebruikt wordt en het een plek is waar iedereen samenkomt. Een ander kenmerk is dat de keuken vooral bestaat uit hout en eventueel glas voor de bovenkastjes en graniet voor het werkblad. Het fornuis bevat vaak meerdere ovens, bijvoorbeeld een sudderoven, gaaroven en/of grill. Deze kan zijn ingebouwd, maar mag ook geheel op zichzelf staan als blikvanger in de keuken. De landelijke keuken heeft een gezellige, knusse uitstraling. Hierbij mogen de accessoires dus niet vergeten worden. Zorg dat de gordijnen van de keuken en eventueel het servies ook passen bij de landelijke stijl.

Bij Zwiers Meubelmakerij bent u aan het juiste adres voor nostalgische keukens, landelijke keukens en stijlkeukens. U bent natuurlijk ook welkom in onze showroom in Den Ham Overijssel, waar wij diverse nostalgische, landelijke keukens en stijlkeukens hebben staan. 

Geheel vrijblijvend

CONTACT OPNEMEN

Komt u voor uw nieuwe handgemaakte droomkeuken gerust bij ons langs. Maak daarvoor even een afspraak. Samen nemen we alle tijd om uw wensen te bespreken en brengen wij u op duizend-en-één ideeën voor uw keukenontwerp. Prachtig ontworpen, professioneel uitgevoerd en probleemloos geïnstalleerd. Uiteraard staan wij ook voor u klaar voor handgemaakte meubelen, badkamer- en bedrijfsinterieurs.

 

Bedankt voor uw bericht.

bottom of page