top of page

Sfeervolle en praktische
gezinskeuken

KOKEN VOOR VIJFTIEN MENSEN

Bettine en Carlo Friesacher hadden heldere wensen ten aanzien van hun keuken. Dagelijks koken ze gemiddeld voor elf tot vijftien mensen. In hun Gezinshuis Fairlight in Vriezenveen (NL) leven zij met hun kinderen en gezinshuiskinderen. Een groot fornuis met voldoende bewegingsruimte eromheen, een tweede vaatwasser, voldoende opbergruimte, een praktische werkruimte en lage spoelbakken: geen overbodige luxe. Verder mocht de keuken een landelijk karakter krijgen, zodat deze past binnen de statige woning met nogal wat authentieke details. Hoge plafonds met rozetten, gietijzeren verwarmingen, oude schoorsteenmantels, origineel tegelwerk.


SFEER GOED GEVANGEN

Over Zwiers Meubelmakerij had het tweetal alleen maar goede berichten gehoord, een kijkje in de overzichtelijke showroom gaf de doorslag. De mogelijkheden en combinaties waren divers, de landelijke stijl paste goed bij hun huis. Zwiers maakte in een bestaande nis een koffiecorner: open kasten met daarin het serviesgoed, glaswerk, koffietoebehoren. Het werkeiland kreeg aan een zijde een uitsparing voor drie krukjes, aan de andere kant de lades die de schijn van gruttersbakken hebben. Bettine hoeft zich maar om te draaien, de tien-literpannen uit de diepe lades van het werkeiland te pakken. De kinderen kunnen nu zonder krukjes te slepen en de vloer te beschadigen aan het aanrecht hun handen wassen. De keuken wordt intensief gebruikt, mensen gaan in en uit, serviesgoed rinkelt er constant. “Daarom onze keuze voor kasten zonder deuren”, zegt Bettine. “Zo kan ik meteen pakken wat ik nodig heb. En er heerst veel gezelligheid. Alleen al door de imposante schouw, die Zwiers Meubelmakerij gemaakt heeft. Rudy Zwiers heeft de sfeer goed weten te vangen. Precies de keuken die we voor ogen hadden.”


Eigenschappen:

• Kasten: massief houten deuren, gespoten in honinggeel • Werkbladen: terrazzo aanrechtblad, terrazzo blad op werkeiland en 2x massieve granieten spoelbakken.

• Kranen: Gessi Anthica 8744 met rvs uiterlijk

• Apparatuur: Lacanche-fornuis met vier pitten, een grote wokbrander, een bakplaat, twee combiovens en een garingsoven

Galerij

bottom of page